Az EU tagság révén ránk is vonatkozó EU-s élelmiszertörvény - mely szakaszosan 2005. január 01-től 2007. január 01-ig bezárólag lép hatályba Az 17/1999 FVM-EüM együttes rendelete az élelmiszergyártóknak |
Jó Higiéniai Gyakorlat Az élelmiszer-előállító, vendéglátó helyre, épületre, berendezésre és az eszközökre vonatkozó előírások. (Környezet kialakítása, szociális és egészségügyi létesítmények, stb.) Az élelmiszer-előállító helyek tisztántartása, karbantartása, tisztítás és fertőtlenítés, rovarirtás és rágcsálóirtás, szennyvízkezelés, Személyi higiénia Az élelmiszer előállítással kapcsolatos rendelkezések (csomagolás, tárolás, szállítás) Mi elvégezzük a jogszabályok szerint elkészített program rovarirtási és rágcsálóirtási feladatait. Az eddigi információk alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a nagyobb cégek, éttermek, viszonteladók jóval előrébb tartanak a rendszer felállításában mint a kisebb és közepes vállalatok. fejezet) |